Můj příběh
Kdo jsem?
Francie mě naprosto očarovala svou vytříbenou kuchyní, dokonalým vínem a perfektními dezerty. Přestože dnes žiji v rakouském Innsbrucku, kde jsem úspěšně složila mistrovskou zkoušku, Francie zůstala v mém srdci a má vášeň pro vše francouzské se krásně propojila s mým povoláním cukrářky.
A protože se cukrařina neustále vyvíjí, i já se neustále vzdělávám a objevuji nové kombinace chutí, textur a technik. Absolvovala jsem mnoho cukrářských kurzů u renomovaných cukrářů a s nadšením sleduji nové trendy. Ráda bych moje znalosti předala Vám.
Srdečně Vás zvu ke mně do kuchyně!
Rozhodně nebudu makat v kuchyni!
Takhle zněla moje věta před nástupem na Hotelovou školu! Vaření mi fakt nic neříkalo, v rondonu a kuchařské čepici jsem si připadala hrozně… Prostě trapas! Vařit jsem uměla maximálně míchaná vajíčka a upéct palačinky, ve škole jsem se službě v kuchyni snažila co nejvíce vyhnout a nebo jsem se hrnula k myčce 🙂 Spíše mě bavila práce v obsluze, na recepci nebo marketingu.
Po ukončení studia na Hotelové škole jsem odjela do zahraničí. V luxusním hotelu s Fine Dinning a Gourmet restaurací mi nejdříve slíbili práci servírky, ale…. Když jsem přijela, zrovna jim vypadli dva kuchaři a nutně potřebovali mladého kuchaře, aspoň jako záskok, než někoho najdou… Hledat už ani nemuseli. Naprosto mě to chytlo. Hra osudu? Asi ano. Takhle to vlastně všechno začalo. Moje láska ke gastronimii a později i k cukrařině.
V hotelu Rübezahl v německém Füssenu jsem zůstala několik let a vystřídala několik pozic, z kuchyně už jsem se ale nehnula 🙂 Začala jsem jako Commis de Cuisine. Škola mě téměř na nic nepřipravila… neznalost jazyka, neznalost surovin ani moderních postupů… , to vše jsem se musela naučit. Postupně jsem se ale vypracovala na pozici Chef de Partie, nejdříve Gardemanger a později Patissier. Dokonce se z přísného šéfkuchaře stal později můj kamarád a rozhodně ten nejlepší učitel…
Takhle můj příběh pokračuje
Po několika letech jsem potřebovala změnu, získat jiný náhled, nové zkušenosti. A tak jsem změnila město i zemi…. Znovu jsem začínala od začátku a učila se jazyk, tentokrát francouzštinu.
A tady jsem objevila tajemství francouzské Patisserie, Vienoisserie, Confisserie i Chocolaterie. Zjistila jsem, že cukrařina má mnohem více odvětví a úplně jiné rozměry. A právě tady v Provence začala moje vášeň pro vše francouzské. Protože Francouzi, ti prostě vědí!
Osud mě nakonec zavál do Rakouska, kde jsem začala pracovat v hotelu nedaleko Innsbrucku, jako Patissiere, samozřejmě 🙂 . Přišel ale Covid a my jsme byli najednou všichni bez práce. Spousta volného času mě přivedla na myšlenku udělat si výuční list. Nejdříve v České republice, pokračovala zkouškou Diplom-Patissiere v Rakousku, rakouským výučním listem a vše nakonec zakončila v březnu 2024 Mistrovskou zkouškou v oboru cukrář.
Nyní je cukrařina pořád mou vášní, koníčkem i zaměstnáním, v oboru se ráda posouvám dál.
To, co již vím, bych teď ráda předala Vám, prostřednictvím mých stránek…
Staň se i ty součástí mého příběhu!



Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.